Naša študentka ocenená za najtvorivejší žurnalistický počin

Cenu generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky za najtvorivejší žurnalistický počin získala šéfredaktorka časopisu Občas Nečas z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre Kristína Biela. Cenu v hodnote 400 EUR a stáž v TASR dostala za to, že sa jej podarilo vybudovať funkčné a mienkotvorné médium, ktoré oslovuje širokú verejnosť, spracováva lokálne námety, nebojí sa citlivých tém.
Víťazka práve končí vysokoškolské štúdium na Katedre žurnalistiky FF UKF v Nitre. A prečo práve žurnalistika v Nitre? "Pre štúdium na Katedre žurnalistiky FF UKF v Nitre som sa, priznávam, rozhodla na základe pocitu, keďže ma prijali aj na žurnalistiku v Bratislave. Dnes viem, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí, aké som vo svojom živote spravila. Strávila som tu zatiaľ necelých päť úžasných rokov, za ktoré budem navždy vďačná, pretože ma veľmi posunuli vpred, a to tak po odbornej, ako aj po osobnostnej stránke," hovorí Kristína. To, že má novinárčinu "v krvi", dokazuje aj to, že na sebe tvrdo pracuje už od detstva. Bola členkou detskej rozhlasovej družiny Rádia Regina v banskobystrickom štúdiu, dostala sa aj do živého vysielania sobotnej relácie pre deti Halabalakde, kde je až dodnes. Skúsila si prácu v oblasti regionálnej žurnalistiky, nazrela do tvorby televízneho spravodajstva, vyskúšala si pozíciu textára a naplno sa odovzdala šéfredaktorskej stoličke v študentskom periodiku UKF Občas nečas.
"Vložili sme do našej práce kopec nadšenia, energie, voľného času a neraz i nervov. Ale keď človek končí a vidí, že za sebou necháva funkčné minimédium so stálou a vcelku širokou čitateľskou základňou, má z toho celého taký ten dobrý pocit zadosťučinenia. Ten pocit, že to všetko stálo zato," dodala Kristína.

Zdroj: http://skolskyservis.teraz.sk/skolstvo/sturovo-pero-2016-ceny-tasr/26826-clanok.html

Kontaktné informácie

Filozofická fakulta
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre
Štefánikova 67, 949 74 Nitra

tel: +421 37 6408 444
fax: +421 37 6408 500

ico-facebook
 

Táto webová stránka používa cookies.

Pokračovaním v prehliadaní si tejto webovej stránky súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem